Vallonic https://vallonic.com Full-service internetbureau in Waalwijk Sun, 15 Sep 2019 07:30:17 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.3 App: je Instagram feed inplannen met Later https://vallonic.com/blog/app-tip-later-instagram/ https://vallonic.com/blog/app-tip-later-instagram/#respond Sun, 15 Sep 2019 07:23:38 +0000 https://vallonic.com/?p=848 Makkelijk berichten voor Instagram inplannen doe je met Later De mobiele app Later — overigens ook te vinden op https://later.com — is zelfuitgeroepen #1 app voor het plannen van je Instagram feed, waarmee je in minder dan 20 minuten een hele week aan Instagram (en meer!) posts kunt samenstellen en inplannen.   Posts inplannen De … Continued

The post App: je Instagram feed inplannen met Later appeared first on Vallonic.

]]>

Makkelijk berichten voor Instagram inplannen doe je met Later

De mobiele app Later — overigens ook te vinden op https://later.com — is zelfuitgeroepen #1 app voor het plannen van je Instagram feed, waarmee je in minder dan 20 minuten een hele week aan Instagram (en meer!) posts kunt samenstellen en inplannen.

 

Posts inplannen

De enige vereiste voor het inplannen van posts is dat je Instagram account een business account is. Dat zal voor de meesten binnen onze doelgroep geen probleem zijn. Later heeft een mooie work-around gemaakt voor wie nog geen business account heeft: in plaats van de post automatisch te publiceren, krijg je op de ingeplande tijd een reminder van de app op je telefoon, waarna je de omschrijving kopieert en plakt op Instagram. Dat werkt heel handig. Sterker nog, zo is Later ooit begonnen.

Het toffe van Later is dat als je je feed gaat inplannen, je een vooruitblik krijgt van hoe je feed op Instagram eruit komt te zien in de toekomst. Dat is tof als je hier ook waarde aan hecht — wat je zou moeten doen: een strakke feed in één lijn met je merk.

App-tip van Vallonic Ontdek de Later app voor Instagram

Makkelijk inplannen, online mediabibliotheek, delen op meerdere platforms en analyse

Bekijk meer tips Meer zakelijke digitale tips op ons blog

We houden je graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen — zoals deze!

The post App: je Instagram feed inplannen met Later appeared first on Vallonic.

]]>
https://vallonic.com/blog/app-tip-later-instagram/feed/ 0
De beste 5+ tips voor jouw webwinkel in de vakantie https://vallonic.com/blog/de-beste-5-tips-voor-jouw-webwinkel-in-de-vakantie/ https://vallonic.com/blog/de-beste-5-tips-voor-jouw-webwinkel-in-de-vakantie/#respond Wed, 24 Jul 2019 13:58:37 +0000 https://vallonic.com/?p=763 Wie had dat gedacht… van zweten voor je webwinkel, naar zweten aan het zwembad! Hopelijk heeft je webwinkel de afgelopen periode — nog voordat Moeder Natuur onhollandse tropische temperaturen over ons land liet neerdalen — dusdanig lekker geboerd dat je nu prima op vakantie kan. Laten we hier mee beginnen: vakantie is vakantie. En vakantie … Continued

The post De beste 5+ tips voor jouw webwinkel in de vakantie appeared first on Vallonic.

]]>

Wie had dat gedacht… van zweten voor je webwinkel, naar zweten aan het zwembad! Hopelijk heeft je webwinkel de afgelopen periode — nog voordat Moeder Natuur onhollandse tropische temperaturen over ons land liet neerdalen — dusdanig lekker geboerd dat je nu prima op vakantie kan.

Laten we hier mee beginnen: vakantie is vakantie. En vakantie is om tot rust te komen, zodat jij als ondernemer na een paar dagen, of zelfs weken, er weer met een grote hoeveelheid inspiratie, energie en goede moed ertegenaan kan. In die tussentijd moet je, echter, wel je webwinkel in “goede handen” achterlaten.

Op deze zomerse 24 juli, met 37℃ buiten en 27℃ op kantoor, hebben wij voor jou gebrainstormd, de nodige, typisch Amerikaanse, stockfoto’s verzameld op Unsplash en en zijn we begonnen met typen. Hopelijk heb je er inhoudelijk wat aan! (Groetjes, Thierry)

Dus, hoe ga jij om met je webwinkel in de vakantieperiode? Dat is iets om over na te denken. Wij geven je graat wat tips en hoe dan ook punten om bij stil te staan.

1. Schakel een fulfilmentcentrum in — of een goeie vriend

Het mooiste is natuurlijk dat je toko (lees: het verzenden van je bestellingen) draaiende blijft, of je nou aan de andere kant van de wereld zit of slechts een kilometer verderop op een terrasje. Dit geheel van behandelen van bestellingen (het orderpicken, inpakken en uitleveren/versturen) noemen we in vaktermen fulfilment.

Wellicht heb je al eens gekeken naar wat het betekent om een fulfilment van je bestellingen uit handen te geven en bij welke partijen je dat kunt doen. Wat het uitbesteden van fulfilment inhoudt, is dat je een bedrijf jouw voorraad laat opslaan en pakketjes laat versturen.

Hun verdienmodel is dat je je voorraad opslaat in een warenhuis, meestal tegen wederkerende opslagkosten per m2, en vervolgens een bedrag betaalt per bestelling die door hen wordt uitgeleverd.

Fun fact: onze klant Recharge Footwear levert uit met fulfillmentcentrum Packned. Niet scheelt dit José en haar team veel bedrijfsruimte die ze anders zelf had moeten bezitten; ze heeft ook nog eens geen omkijken naar de uitlevering van haar designerschoenen aan haar klanten.

Wil je echter de kosten lager houden, dan kun je eventueel een goede kennis of familie inschakelen, wellicht tegen een kleine vergoeding. Dat scheelt in de kosten en vaak vinden zij het geen probleem — zelfs leuk! — om te doen. Een ander idee is om het te vragen aan een bevriende webwinkelier.

2. Communiceer met je klanten

Als jouw team achter de schermen op een laag pitje werkt of als je er normaal alleen voorstaat en nu dus op vakantie gaat, is het nog belangrijk er dan normaal om duidelijk te zijn en goed te communiceren met je klant.

We hebben allemaal vakantie nodig. En die klant van jou, die is begripvolle dan je verwacht. Sterker nog, het geeft een extra menselijke touch aan je merk door gewoon eerlijk te zeggen dat bestellingen later worden uitgeleverd dan normaal, in verband met de vakantie.

Je kunt er voor kiezen om dit prominent op je homepagina te laten zien, in het winkelmandje, de afrekenen pagina en bij “Mijn account”. Wij adviseren die eerste suggestie (om het op de homepagina te plaatsen) niet zo heel erg graag, omdat het de klant bij voorbaat al af kan schrikken.

Lang verhaal kort: communiceer met je klanten en wees eerlijk. Jouw klanten zijn begripvol. En met eerlijkheid versterk je je relatie met de klant ook nog eens.

3. Bestellingen tóch aanmoedigen

Een klant kan wat terughoudender zijn om een order te plaatsen wanneer je hem meldt dat bestellingen later worden uitgeleverd. Je zou daarom een extra incentive moeten geven. Hier kun je twee kanten mee op.

 

Voor de vakantie: schaarste creëren

Voordat je daadwerkelijk op vakantie gaat, zou je ervoor kunnen kiezen om je trouwste klanten te informeren over de kleinere bezetting in de vakantieperiode of zelfs je totale afwezigheid. Hiermee creëer je schaarste; je suggereert tenslotte een soort deadline voor bestellingen voor een tijdige uitlevering.

E-commerce klanten zijn tegenwoordig erg happig voor kortingscodes. Verbind die er dan ook aan. Al is het maar voor gratis verzendkosten of slechts €5, 5% of €10 korting. Uit onderzoek — en ervaring — is gebleken dat het feit dat iemand een kortingscode heeft, alleen al zorgt voor een toegenomen kans om daadwerkelijk te bestellen (zelfs als de korting 0.00 is)!

 

Tijdens de vakantieperiode: korting

Om mensen te compenseren voor het ongemak (stel dat ze jouw afwezigheid zo zouden ervaren, dat is afhankelijk van je doelgroep en clientele) of om ze sowieso extra aan te sporen om te kopen, kun je op bepaalde manieren korting toepassen.

 • Kassakorting
 • Kortingscode
 • Artikelen afprijzen

Wie weet verdien je zo je al vakantie terug, nog terwijl je weg bent. “Da’s goeien handel”, zeggen wij dan.

4. Inrichten klantenservice

Het is natuurlijk niet genoeg om alleen de bestellingen door te laten lopen (of niet..). 

Als je je winkel open houdt, zul je net zoals normaal (maar misschien wel minder dan normaal) vragen krijgen over je producten, maar ook klachten en complimentjes. Dit kan op social media, in de DM, maar ook per e-mail of zelfs telefonisch. 

 

De telefoon

Afhankelijk van hoeveel telefoontjes je normaal krijgt — en of je überhaupt een telefoonnummer hebt voor je webwinkel — kun je ervoor kiezen om een callcenter in te schakelen voor de snelle berichtjes. Heb je echter geen zin, of tijd, om een callcenter op te leiden over je producten en mee te denken over telefoonscripts, dan adviseren wij gewoon om de telefoon af te sluiten en met een bandje te verwijzen naar social media of de e-mail.

 

Facebook en Instagram

Het is sowieso leuk, vooral als je een personal brand hebt (waarbij jij als ondernemer het gezicht bent van je webwinkel en social media), om wat vakantiefoto’s te delen die matchen met je webwinkel qua stijl en inhoud. Houd wel rekening met je privacy. Maar goed, dat is niet onze grootste tip (een paar regels hiervoor hadden we het nog over het inrichten van de klantenservice, tenslotte).

De echte tip die we hier willen geven is dat Facebook en Instagram samen een gezamenlijke inbox hebben in Facebook Paginabeheer. Hier komen dus je reacties op beide platformen binnen. Als je er klaar voor bent om je klanten te beantwoorden, log je in op Facebook of Facebook Business en reageer je op de inquiries van je klanten.

 

E-mail en contactformulieren

Als je verwijst naar contactformulieren en/of je e-mail, is het handig om bij elk inkomend bericht te vermelden dat de reactie even uit kan blijven in verband met de vakantie. Dit kun je doen in de verzendbevestiging naar de afzender bij een contactformulier.

Als je ervoor kiest om een automatisch antwoord in te stellen op je mail (besef dat leveranciers en praktisch iedereen die naar je mailt op de hoogte is van je afwezigheid), hoef je geen extra bericht in te stellen voor je contactformulier. Als je bijvoorbeeld op WordPress werkt met Caldera Forms of Contact Form 7, hangt er een “reply-to” e-mailadres aan het berichtje dat jij krijgt als webwinkeleigenaar. Dus dan krijgt de afzender van het formulier dus ook jouw automatische e-mailantwoord.

5. Als laatste: valkuilen!

 

Zorg dat je niet te direct bent en maak het inbrekers niet te makkelijk…

 

“Wij zijn met vakantie” is een grote uitnodiging voor de zware jongens om je huis, winkelpand of magazijn eens te komen bezoeken. En nee, niet als betalende klant. Dat is helaas de wereld waarin we leven tegenwoordig.

Je zou kunnen zeggen dat dit een reden is om over te stappen op het uitbesteden van fulfilment. Een goedkopere oplossing is om indirecter te zijn in het uitleggen aan de klant waarom je niet direct kunt leveren.

Wat je ook kunt doen, is indirecter zijn in je teksten om te voorkomen dat inbrekers via zoekmachines je afwezigheid ontdekken.

Wat je overwegingen ook zijn, hier zijn hoe dan ook enkele voorbeelden:

 • “Vanwege de rust tijdens de vakantie,  sparen we bestellingen op en sparen we het milieu”
 • “Het is vakantietijd; ook voor ons magazijn-team. Daarom worden bestellingen pas na xx-xx-2019 weer verzonden!”
 • “Alex is een weekje naar Turijn en alleen kan ik die zware dozen niet tillen. Bestellingen worden pas na xx-xx-2019 uitgeleverd…”
 • We zijn op teamuitje naar de Malediven. Voor een week of twee. Goed voor teambuilding. Minder goed voor de levertijd. Je pakketje wordt verzonden na xx-xx-2019!”

 

Sluit je webwinkel vooral niet af!

Door je hele online winkel op slot te gooien, weet je zeker dat je omzet misloopt. En maak je je winkelpagina’s ook nog eens ontoegankelijk voor bezoekers, dan maak je ze ook ontoegankelijk voor zoekmachines zoals Google. En geloof me, zoekmachines gaan niet met vakantie. Zelfs niet naar de Malediven. Blijf in de gunst bij zijne majestijd G. O. Ogle en houd je winkel open, al is het maar voor de show. Zo behoud je je ranking.

The post De beste 5+ tips voor jouw webwinkel in de vakantie appeared first on Vallonic.

]]>
https://vallonic.com/blog/de-beste-5-tips-voor-jouw-webwinkel-in-de-vakantie/feed/ 0
Vallonic verkoopt domeinnamen https://vallonic.com/blog/vallonic-verkoopt-domeinnamen/ https://vallonic.com/blog/vallonic-verkoopt-domeinnamen/#respond Wed, 10 Jul 2019 08:14:11 +0000 https://vallonic.com/?p=751 Domeinnamen in de aanbieding We hebben een heuse garage-sale bij Vallonic. We hebben enkele domeinnamen in de aanbieding die we in de loop van de jaren hebben verkregen en waar we eigenlijk niets meer mee doen. Elk domein gaat weg vanaf € 89,- .nl-domeinnamen Fotografenwebsite.nl Biologischenotenwinkel.nl Visueelvastgoed.nl .com-domeinnamen Fotografensite.com Fotografenwebsite.com Visueelvastgoed.com .be-domeinnamen Biologischenotenwinkel.be Op zoek … Continued

The post Vallonic verkoopt domeinnamen appeared first on Vallonic.

]]>

Domeinnamen in de aanbieding

We hebben een heuse garage-sale bij Vallonic. We hebben enkele domeinnamen in de aanbieding die we in de loop van de jaren hebben verkregen en waar we eigenlijk niets meer mee doen.

Elk domein gaat weg vanaf € 89,-

.nl-domeinnamen

 • Fotografenwebsite.nl
 • Biologischenotenwinkel.nl
 • Visueelvastgoed.nl

.com-domeinnamen

 • Fotografensite.com
 • Fotografenwebsite.com
 • Visueelvastgoed.com

.be-domeinnamen

 • Biologischenotenwinkel.be

Op zoek naar maatwerk functionaliteiten voor jouw website?

Wij zorgen voor die speciale touch die jouw site verdient op een efficiënte manier.

Maatwerk software voor jouw onderneming?

De techneuten en designtalenten van Vallonic vormen een dream-team met bevriende designstudio's en automatiseringsbedrijven.

The post Vallonic verkoopt domeinnamen appeared first on Vallonic.

]]>
https://vallonic.com/blog/vallonic-verkoopt-domeinnamen/feed/ 0
Internetforum voor Ajax1.nl https://vallonic.com/blog/internetforum-voor-ajax1-nl/ https://vallonic.com/blog/internetforum-voor-ajax1-nl/#respond Fri, 05 Jul 2019 07:13:26 +0000 https://vallonic.com/?p=695 Maak kennis met Ajax1.nl Ajax1.nl is een vooraanstaande nieuwssite voor nieuws over de Amsterdamse voetbalclub Ajax. Ajax1.nl heeft al ruim 22.000 nieuwsberichten over de club gepubliceerd en de website wordt maandelijks miljoenen malen bekeken. Vanuit onze partners van Adaptivity B.V. kwam de case interessante case om hiervoor een discussieforum te bouwen. Werkwijze We hebben eerst uitgebreid … Continued

The post Internetforum voor Ajax1.nl appeared first on Vallonic.

]]>

Maak kennis met Ajax1.nl

Ajax1.nl is een vooraanstaande nieuwssite voor nieuws over de Amsterdamse voetbalclub Ajax. Ajax1.nl heeft al ruim 22.000 nieuwsberichten over de club gepubliceerd en de website wordt maandelijks miljoenen malen bekeken. Vanuit onze partners van Adaptivity B.V. kwam de case interessante case om hiervoor een discussieforum te bouwen.

Werkwijze

We hebben eerst uitgebreid om de tafel gezeten met het team van Adaptivity die de redactie van Ajax1.nl vertegenwoordigt. Wat zijn de wensen? Hoe is de huisstijl van Ajax1.nl? Naar welke specifieke functies zijn ze op zoek?

Toen zijn we vanzelfsprekend begonnen met een functionele projectomschrijving en een uieninschatting. Deze werd goedgekeurd en het project ging van start op een staging omgeving. Hier zijn meerdere feedback rondes en tests overheen gegaan.

Vervolgens, omdat Ajax1 een high-profile nieuwssite is, hebben we eerst een draaiboek geschreven voor de lancering en gekeken hoe de lancering van de site van impact zou zijn op de momentele beschikbaarheid van Ajax1. Toen hebben we het update package klaargemaakt en geïmporteerd op de site van Ajax1. Hoewel we hebben besloten om gedurende de lancering geen nieuws te plaatsen op de website, is het forum van Ajax1 gepubliceerd zonder downtime.

Functionaliteiten

De opzet wordt om gebruikers meer te laten interactieren met het nieuws op de website met dit forum. Over de verschillende onderwerpen kan door échte Ajax-fans worden gediscussieerd op het online forum van Ajax1.nl.

Het nieuws van de website van Ajax1.nl is hierin vanzelfsprekend leidend. Daarom kunnen nieuwsberichten worden gekoppeld aan een categorie op het forum. Een nieuw artikel ook automatisch gepost op het forum in een categorie naar keuze. Bij zowel het artikel als het topic wordt hiernaar verwezen. Zo houdt de redactie van Ajax1.nl de conversatie levend.

Gebruikers moeten — lees: kunnen — onderling berichten naar elkaar versturen via een systeem voor privéberichten. Dit kunnen één-op-één-gesprekken zijn, maar ook groepsgesprekken zijn mogelijk.

Sport is een vorm van entertainment die, hoewel goed bedoeld, de gemoederen nog wel eens kan laten oplopen. Dat is iets wat niet thuishoort in de community van Ajax1.nl. Daarom is er een uitgebreid systeem voor moderators met functionaliteiten om het forum zonder al te veel moeite opgeruimd te houden, zowel in de zin van indeling als het zijn van een vreedzame online plek om over voetbal te praten met andere supporters.

In de wereld van sport en voetbal wordt veel geroep gedaan op video en tekst van bronnen zoals Twitter, YouTube en Facebook. Daarom maken we op het forum gebruik van de oEmbed standaard om berichten van social media automatisch om te vormen tot een mooi opgemaakt geheel in de stijl van het platform waar het bericht op is gepubliceerd.

Het laatste noemenswaardige punt is dat voor Ajax1.nl de advertentie-inkomsten belangrijk zijn. Het forum integreert met het bestaande systeem voor advertentieplaatsing op de website, zonder dat de redactie van Ajax1.nl hier extra moeite hoeft te doen.

Koppeling nieuwsartikelen Link tussen forum en nieuwsartikelen
In de bestaande huisstijl van Ajax1.nl In de herkenbare kleur rood
Geschikt voor elk apparaat Het forum is mobiel-vriendelijk en snel

Op zoek naar maatwerk functionaliteiten voor jouw website?

Wij zorgen voor die speciale touch die jouw site verdient op een efficiënte manier.

Maatwerk software voor jouw onderneming?

De techneuten en designtalenten van Vallonic vormen een dream-team met bevriende designstudio's en automatiseringsbedrijven.

The post Internetforum voor Ajax1.nl appeared first on Vallonic.

]]>
https://vallonic.com/blog/internetforum-voor-ajax1-nl/feed/ 0