Blog

Gratis in de spotlight op Google?!

door | 22-12-2017

Kosteloos adverteren op Google

Google Mijn Bedrijf

Dagelijks gebruiken veel mensen de online zoekmachine Google om hun vragen te beantwoorden, maar uiteraard ook om informatie te vinden over allerlei soorten bedrijven. Restaurants, winkels, kapsalons, noem het maar op.

Google doet zijn best om informatie zo goed mogelijk weer te geven in hun index, maar ook om zo veel mogelijk bedrijven te kunnen tonen met alle informatie die een gebruiker direct nodig zou kunnen hebben.

Denk aan openingstijden, adres, telefoonnummer, website, enzovoorts. Hiermee scoort Google punten bij bedrijven en consumenten. Bedrijven vinden het leuk om meer exposure te krijgen, consumenten worden vrolijk van makkelijk toegang tot informatie.

In principe kan Google zich prima redden als het gaat om het vergaren van informatie over bedrijven. Met behulp van big data blijkt vanzelf waar bedrijven zich bevinden en wanneer deze open zijn.

Echter, stelt Google ondernemingen ook in de gelegenheid om hun bedrijf te registreren voor Google Mijn Bedrijf. Door je hiervoor in te schrijven, krijg je de mogelijkheid om allereerst je bedrijf prominent te vermelden, rechts van de zoekresultaten op Google, met locatie en nuttige informatie. Bedrijven krijgen de mogelijkheid om die informatie zelf aan te leveren, zodat ze gegarandeerd goed op Google staan. Dit omvat ook Google Maps.

 

Een nieuwe functie

Sinds enige tijd heeft Google een nieuwe handige functie gelanceerd die bedrijven de mogelijkheid geeft om direct in hun widget potentiële klanten op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen en acties. Je kunt nu dus berichten publiceren op je bedrijfsprofiel.

Dit is helemaal gratis!

Dit zijn Posts. Zie het als een Facebook-pagina; maar dan op Google.
“20% korting op alle herenkleding”, “gratis kop thee bij een broodje” of “lees meer over onze nieuwste samenwerking” — leef je uit in 300 woorden. Plaatje en een link erbij, voila.

Iedereen die nu naar jouw bedrijf zoekt of naar een term die bijzonder relevant is aan jouw bedrijf, krijgt deze publicaties te zien onder jouw bedrijfsgegevens.

Deze extra exposure is mooi meegenomen. Al helemaal omdat je op deze manier min of meer gratis je diensten kunt adverteren.

 

Probeer het uit!

Wij adviseren je om gelijk eens te kijken hoe het werkt en of het lukt om een post aan te maken op Google Mijn Bedrijf.

De ambassadeur van jouw merk

Het gras van Vallonic is altijd groener. Zeggen ze. Er is maar één manier om daarachter te komen.

Copyright 2018 — Vallonic — Alle rechten voorbehouden