Blog

Langere omschrijvingen op Google

door | 09-01-2018

Is het jou al opgevallen?

Van 160 naar 300 tekens

Misschien is het je al opgevallen. Sinds november 2017 is Google bezig met het langer maken van de meta omschrijvingen in hun index. Dit is voor mobiele en vaste apparaten. De langere omschrijvingen op Google kunnen nu zelfs vier regels in beslag nemen.

Even een opfrisser

Wat is de meta omschrijving nou ook alweer? Simpel gezegd; de meta omschrijving is de tekst die zoekmachines zoals Google laten zien onder de links naar pagina’s die tevoorschijn komen nadat een gebruiker een zoekopdracht uitvoert.

Dit is er één: (“Websites … marketing essentials.”)

Zoals je kunt zien is deze tekst niet al te lang. Kort maar krachtig. Niets mis mee. Alleen geeft Google vanaf heden de mogelijkheid aan webpagina’s om die tekst bijna twee keer zo lang te maken.

Wat moet ik nu doen?

Dit is het moment om eens al je meta omschrijvingen na te lopen. Vallonic levert standaard een handig SEO systeem mee, namelijk Yoast. Met Yoast krijg je eenvoudig de mogelijkheid om per pagina de meta omschrijving, titel en het kernwoord aan te passen.

Oorspronkelijk is Yoast gemaakt voor de 160 tekens, maar dit zal snel veranderen. Zodra er geüpdate kan worden, zullen wij dit ook doen voor onze klanten.

Waar moet ik op letten?

Er is wel een grote valkuil. Je moet er namelijk op letten dat je nu niet in een keer ook twee keer meer informatie geeft over de content op je webpagina. Als je de Google gebruiker al een samenvatting geeft van je blogpost, dienst of product, kan het zijn dat de deze persoon niet klikt op je link omdat hij al — negatief — zou kunnen oordelen over de content op die pagina.

Dat is ook de reden dat online woordenboeken ook nooit de definitie geven van een bepaald woord in de zoekresultaten op zoekmachines, maar dat je echt naar de pagina moet gaan om je antwoord te vinden. Anders zouden ze ook niets verdienen aan advertentiegelden.

Met andere woorden; in plaats van dat je ook twee keer meer informatie prijsgeeft moet je ervoor zorgen dat de potentiële bezoeker twee keer zo nieuwsgierig wordt. Heb je bijvoorbeeld een webwinkel, vertel dan meer over hoe jouw webwinkel zich onderscheidt van anderen.

Zo haal je het meeste uit het opgeschroefde limiet.

De ambassadeur van jouw merk

Het gras van Vallonic is altijd groener. Zeggen ze. Er is maar één manier om daarachter te komen.

Copyright 2018 — Vallonic — Alle rechten voorbehouden