Blog

Ons nieuwe klantenportaal

door | 10-02-2018

Vallonic One

Onze nieuwe online omgeving voor onze clients

Vanaf december 2017 zijn we bezig met de ontwikkeling van onze eigen online portal voor klanten. Dit is Vallonic One. One, omdat het systeem voor zowel onze clients als onszelf een alles-in-één pakket is. Voor ons team is deze online applicatie een CRM met project-management en taak-management; voor onze klanten is One de plek waar zij een overzicht hebben van de diensten die we hen leveren, vragen kunnen stellen, gidsen kunnen raadplegen en wanneer dat nodig is veilig een formulier in kunnen vullen — bijvoorbeeld voor het aanvragen voor een nieuw e-mailadres.

Met het ontwerpen van One hebben we stilgestaan bij het realiseren voor een overzichtelijke look and feel voor zowel ons team als de client. De app moet nou eenmaal dienstbaar zijn, een geen regenboog-paleis zijn waarvan de functionaliteit ver te zoeken is.

Vallonic One is inmiddels geïntroduceerd bij de meerderheid van onze clients. Ieder heeft een e-mail ontvangen met een uitleg en een link om een wachtwoord in te stellen.

Graag laten we je One zien, of je nu al een client bent of juist (nog), zoals dit er nu uit ziet voor onze clients. Ten behoeve van hun privacy laten we niet zien hoe het dashboard er voor het team uitziet.[

Waarom een switch?

Website

Ben je één van onze clients, dan weet je dat we werkten met een zogenaamd client dashboard. Een klantenportaal die we hadden geïntegreerd met onze website. Als client had je hier de mogelijkheid om veelgestelde vragen en handleidingen te raadplegen, daarnaast kon je ook middels een ticket systeem dynamisch vragen aan ons stellen.

Echter ontbrak de mogelijkheid om als client hier een overzicht te zien van de diensten die we je leveren, de projecten waar we samen aan werken óf wat de technische status was van onze diensten. Daarnaast wilden we bovenal niet afhankelijk zijn van het CMS van onze website, want daar was dit oude Client Dashboard namelijk in geïntegreerd.

Ons team

Dat er beperkingen waren voor onze clients was niet het enige probleem dat leidde tot het besluiten van het ontwikkelen van onze eigen online software. We zaten er ook mee dat het oude client dashboard niet gekoppeld was aan een CRM of aan een app voor interne communicatie.

 

 

De ambassadeur van jouw merk

Het gras van Vallonic is altijd groener. Zeggen ze. Er is maar één manier om daarachter te komen.

Copyright 2018 — Vallonic — Alle rechten voorbehouden